BBCBulgarian.com
  • Помощ
  • Само текст
 
Обновено:: 14 Юни, 2005 - Публикувано 10:04 GMT
 
Изпрати на приятел За печат
Сбогом Destiny's Child
 

 
 
Beyonce Knowles
Beyonce Knowles
Пред 16 000 фенове на концерт в Барселона, Beyonce Knowles, Kelly Rowland и Michelle Williams обявиха, че престават да пеят заедно като група.

"Осъзнахме, че сега е моментът за всяка от нас да преследва личните си цели и амбиции поотделно”, гласеше изказването им.

Преди да се разделят, трите заминават на турне в Америка, като последното им шоу ще бъде на 10 септември във Ванкувър.

От 1998 насам Destiny's Child имат поредица хитове, измежду които номер едно сингли като Independent Women и Survivor. Досега са продали над 50 милиона диска по цял свят, като се броят и соло инициативите им.

"Благословени бяхме с невероятен успех, както и с най-готините фенове в света," казаха момичетата. "След много общи дискусии и разсъждения насаме, разбрахме, че със сегашното турне имаме възможност да сложим край на групата, докато Destiny's Child е още на върха на славата.”

Трите споделиха: "Ще поддържаме приятелството си и ще бъдем винаги признателни за музиката и феновете, които имаме, както и за това, че сме приятелки.”

"Искаме да благодарим на феновете си за невероятната им обич и поддръжка. Надяваме се да се срещнем отново с вас, докато поотделно реализираме мечтите си,” бяха емоционалните думи на Destiny’s Child.

Световна слава

С напътствията на бащата на Beyonce Matthew Knowles, триото изгради блестящ имидж и супермодерен поп саунд, като така постепенно успя да завоюва световна слава.

Destiny’s Child спечелиха две награди Grammy за най-добро R&B групово изпълнение със Say My Name през 2000 и със Survivor през 2001.

Най-големият им успех дойде след горчиво неразбирателство и смяна на състава през 2000, а триото в сегашния си състав обяви, че си взема почивка през 2002, за да продължи със соло проекти.

Beyonce Knowles се оказа с най-силен потенциал и постигна най-голям успех в Европа и Америка благодарение на хитове като Crazy In Love в дует с приятеля си, рапъра Jay-Z.

Освен това, тя спечели роли във филми като Austin Powers: Goldmember и The Pink Panther.

Завръщане

Kelly Rowland изпя дуета Dilemma с рап звездата Nelly и с него успя да оглави чарта в Щатите и във Великобритания.

Завръщането им бе с албума Destiny Fulfilled, който в края на 2004 стигна до номер едно в американския чарт и се продаде в над два и половина милиона екземпляра.

Слуховете за разпадането на Destiny’s Child бяха отначало опровергани от звукозаписната им компания Sony/BMG.

В предишни интервюта, момичетата настояваха, че са на сцената, защото им харесва, а не защото виждат в това хитър бизнес ход.

"Направихме този албум заради самите нас, а не за да продадем един милион бройки още в първата седмица" сподели миналата година Beyonce в интервю за Billboard.

 
 
ГЛАВНИ ТЕМИ
 
 
Изпрати на приятел За печат
 
  Пишете ни
 
BBC Copyright Logo ^^ Нагоре
 
  Архив
 
  BBC News >> | BBC Sport >> | BBC Weather >> | BBC World Service >> | BBC Languages >>